عنوان |
ارزیابی بیماری پوکی استخوان |
سال تهیه : 1402 | تعداد صفحه : 11 |
فرمت فایل : docx | نوع فایل : word قابل ویرایش |
کیفیت : طلایی | مناسب : دانشجویان |
پوکی استخوان یا اُستئوپروزیس (Osteoporosis) یک بیماری مزمن است که به دلیل کاهش چگالی استخوان ها و ضعف ساختار استخوانی ایجاد می شود. این بیماری معمولاً بیشتر در افراد مسن و زنان پس از یائسگی رخ می دهد، اما ممکن است در سنین جوانتر نیز اتفاق بیفتد.
با پیشروی سن، استخوان ها تدریجاً چگالی خود را از دست می دهند و فرآیند جدید ساخت استخوان کمتر از فرآیند فروپاشی آن ها می شود. این باعث کاهش چگالی استخوان و افزایش خطر پوکی استخوان می شود.
زنان به دلیل تغییرات هورمونی در دوران یائسگی و کاهش سطح استروژن، بیشتر از مردان در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
وجود تاریخچه خانوادگی از پوکی استخوان می تواند یک عامل خطر برای ابتلا به این بیماری باشد. اگر والدین یا فامیل های نزدیک شما پوکی استخوان داشته اند، شما نیز در خطر بالا بودن ابتلا به این بیماری هستید.
کمبود کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی می تواند باعث کاهش چگالی استخوان و افزایش خطر پوکی استخوان شود. همچنین مصرف زیاد الکل، قند و نمک نیز می تواند منجر به کاهش جذب کلسیم در بدن شود.
افرادی که در گذشته تراشیدگی استخوان داشته اند، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند.
عدم تمرین و فعالیت بدنی منظم می تواند باعث کاهش چگالی استخوان شده و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد.
برخی بیماریها مانند آرتروز، روماتوئید آرتریت، هیپرتیروئیدیسم و استفاده طولانیمدت از برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها نیز می توانند باعث این بیماری شوند.
در نهایت، این بیماری یک بیماری جدی است که می تواند منجر به شکستگی های استخوانی مکرر و کاهش کیفیت زندگی شود. برای پیشگیری و درمان این بیماری، مهم است که رژیم غذایی مناسب با کلسیم و ویتامین D، تمرینات و ورزش منظم، جلوگیری از سایر عوامل خطر و مشاوره پزشکی را رعایت کنید.
این تحقیق در 11 صفحه تهیه شده و در ادامه نیز تصویر یکی از صفحات آن قرار داده شده است:
پوکی استخوان به بیماری ای گفته میشود که باعث کاهش چگالی و قدرت استخوان ها میشود. این بیماری معمولاً در افراد بالای 50 سال و خصوصاً در زنان پس از یائسگی رخ می دهد. علائم آن شامل درد و شکستگی های متعدد استخوانی، کاهش قدرت و انعطاف پذیری استخوان ها و کاهش قدرت عضلات است. برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان، تغذیه مناسب، ورزش منظم، مصرف مکمل های ویتامین D و کلسیم و در صورت لزوم داروهای تجویز شده توسط پزشک مورد نیاز است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.