عنوان فارسی |
آشنایی و بررسی اشعار قیصر امین پور |
سال تهیه : 1402 | تعداد اسلاید : 18 |
فرمت فایل : ppt | نوع فایل : پاورپوینت |
کیفیت : طلایی | مناسب : دانشجویان |
شعر قیصر امین پور در آغاز به دلیل خاستگاه ایدئولوژیکش بیشتر روایتگر انسان انقلابی و بیانگر فضای اجتماعی، سیاسی پس ازانقلاب درکشور ایران بود . عناصر زبانی ، تصویر ذهنی شاعرانه ودیگر اشعار وی در خدمت محتوای متعالی و اندیشه گرای شاعرقرار داشت . از این رو شعر او در فضایی قطعیت گرا و ارزش گذار به روایت تقابل، و کشاکش ازلی خیر و شر و ستیزه با بی عدالتی و ستم پیشگی می پرداخت ، اما درمیدان اندیشه و، به تبع آن، شعر او به تدریج قطعیت و جای خود را به نسبیت و همچنین جای خود را به تشکیک فلسفی می دهد ..
خرده روایت های شک برانگیز جایگزین روایت کلان و ارزش گذارنده ی شاعر می شود. رویکرد دوالیستی شاعر به نگرشی کثرت گرا دگرگونی می یابد و نمونه را “جنگ “با خوانشی دو قطبی وخیر و شرمدار به صلح با نگرشی کلان ، جهانی و انسانمدار تغییر ماهیت می دهد :
شهیدی که بر خاک می خفت
سرانگشت در خون خود می زد ومی نوشت
دو سه حرف بر سنگ:
“به امید پیروزی واقعی
نه در جنگ
که بر جنگ!”
قیصر امینپور در ۲ اردیبهشت ۱۳۳۸ در گتوند استان خوزستان چشم به جهان گشود. نام پدر وی مراد بود. دوره راهنمایی و متوسطه را در مدرسهٔ راهنمایی دکتر معین و آیتالله طالقانی در دزفول گذراند و در سال ۱۳۵۷ در رشته ی دامپزشکی دانشگاه تهران قبول شد، ولی پس از مدّتی از تحصیل در این رشته انصراف داد.
قیصر امینپور، در سال ۱۳۶۳ بارِ دیگر، در رشته ادبیات فارسی تامقطع دکترا در دانشگاه ادامه داد و در سال ۱۳۷۶ از پایاننامهٔ دکترایِ خود با راهنماییِ محمدرضاشفیعی کدکدنی با عنوان «سنّت و نوآوری در شعر معاصر» دفاع کرد. پایاننامه وی در سال ۱۳۸۳ و از سوی انتشارات علمی فرهنگی منتشر شد.
او در سال ۱۳۵۸، به همراه سید حسن حسینی از جمله شاعرانی بود که در شکلگیری و استمرار فعالیتهای واحد شعر حوزه هنری تا سال ۱۳۶۶ تأثیرگذار بود. او در این دوران مسئولیت صفحه ی شعر هفته نامه سروش را بر عهده داشت. او اولین مجموعه شعر خود را در سال ۱۳۶۳ منتشر کرد. اولین مجموعه او «در کوچه آفتاب» دفتری از رباعی و دوبیتی بود و به دنبال آن «تنفس صبح» تعدادی از غزل ها و حدود بیست شعر نیمایی را در بر میگرفت که البته بعضی به اشتباه این اشعار را سپید میپندارند. این کتاب از سوی انتشارات حوزه ی هنری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی به چاپ رسید. امینپور هیچگاه اشعار فاقد وزن نسرود و در عین حال این نوع شعر را نیز هرگز رد نکرد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.